KJS Reünie 18 mei 2024

Artikel uit het Leiderdorps Weekblad
 

‘Eerste’ Koningin Julianaschool 75 jaar

Algemeen
 

De Koningin Julianaschool (KJS) bestaat dit jaar 75 jaar. Om dat te vieren zullen er in dit jubileumjaar diverse activiteiten worden georganiseerd.

Vrijdag was de aftrap. Directeur Maarten Meijers vertelde aan de aanwezige leerlingen over de geschiedenis van de school. Ook PROO-bestuurder Paul Dirkse en wethouder Herman Romeijn waren aanwezig. De twee hebben hun handtekening gezet op een speciale Koningin Julianaschoo jubileumvlag en ook een gebakje meegegeten met de leerlingen, het team en de ouders.

Op de gevel prijkt nu het logo van de school en het embleem ‘75 jaar’. In de krant van 75 jaar geleden stond te lezen: ‘Opening lagere school. Hedenmorgen om elf uur werd de nieuwe openbare lagere school aan de Kom van Aaiweg geopend. Dit is de eerst Koningin Juliana-school in ons land.’



Zoals eerder aangegeven gaan wij in het kader van ons 75-jarig bestaan ook een reünie voor oud-leerkrachten en -leerlingen organiseren. De datum hiervoor is inmiddels bekend, namelijk zaterdag 18 mei 2024. Tijd wordt waarschijnlijk vanaf eind van de ochtend en is natuurlijk in onze eigen school. Dus: zeg het voort! 

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via:
kjs75jaar@kjsleiderdorp.org